woensdag 9 mei 2018

Afsluiten van een mooie reis

We zijn nu zo een dikke week terug in de dagelijkse, huiselijke routine en hierbij sluit ik deze blog dan ook af. Het was een mooie reis en hebben fantastische dingen gedaan en gezien, met voor ons een totaal nieuwe ervaring van reizen. 
Vanaf het moment dat we wisten dat we een nieuwe  camper gingen wegbrengen naar het Westen van de Verenigde Staten doken we in de vele reisboeken ,diverse forums op het internet en werd Google maps onze beste vriend om een realistische route uit te dokteren. 
Op deze reis werden vele staten doorkruist of soms eventjes bezocht nl Illinois,Indiana,Michigan,Kentucky,Tennessee,Missouri,Arkansas,Texas,New Mexico,Colorado,Arizona,Utah en Nevada. Ook gingen we door 4 tijdszones van dit gigantisch land waarbij we soms zelfs niet wisten hoe laat het juist was. 




Ook het weer hadden we dikwijls niet erg mee,ons eerste ritje met de camper was al direct een ferme doop want het water kwam met bakken uit de lucht vallen,de volgende morgen stonden we op met een laagje sneeuw en zo werd de trend gezet voor de volgende weken. Koude,nat  en veel wind achtervolgden ons  een lange tijd en dagelijks werd de verwarming van de mobilhome opgezet om het binnen een beetje aangenaam te krijgen. Door de koude hadden we de geen stromend water dus douchen moest je in de doucheruimte van de camping en om af te wassen en wc doorspoelen gebruikten we bidons water. 



Het camperleven was voor ons allemaal nieuw maar we werden er handiger in naarmate de reis vorderde. Zo moesten we op veel dingen letten wat voor een ervaren kampeerder allemaal normaal lijkt. Bijvoorbeeld de afmetingen en het besturen van een 28 ft (8,5m)camper is niet te vergelijken met een gewone auto, het telkens aan- en afkoppelen van water,elektriciteit, ervoor zorgen dat er niks rammelt of los zit in de kastjes enzovoort, allemaal punten waar je dagelijks rekening mee moest houden. Ook het feit dat je met zo een rijdend huis niet overal kan parkeren was voor ons  een aanpassing en dan vooral in stedelijk gebied. 


Op reis gaan wij 's avonds graag eens ergens  uit eten maar soms lagen de campings te ver van een restaurant dat je daarom geen zin meer hebt om van de camping te rijden dus maakten we zelf iets klaar in de camper. 
Wij bezoeken ook eens graag een stad maar een camping bij het centrum zijn ook rariteiten dus ben je ook niet erg mobiel. Een oplossing was een shuttle naar bv downtown Nashville of het reserveren van een Uber die je tegen een schappelijke prijs wegbrengt. 
Een voordeel van een camper is dat je altijd een toilet bij je hebt (zeer belangrijk ) ,je moet maar 1x in -en uitpakken en je hebt altijd eten en drinken ter beschikking.





CAMPER 

voordeel:    wc,kledij,eten en drinken altijd binnen handbereik
                   Soms mooie overnachtingsplaatsen in de natuur 
                   Je kan het zo duur maken als je zelf wil
                  
nadeel:       parkeren en rijden ,rekening houden met de grootte van de camper,rijden bij hevige wind
                  dagelijks opstellen en afkoppelen op een camping
                  minder mobiel dan een auto
                 

HOTEL EN AUTO 

voordeel:    je kan overal geraken
                   geen afwas of dagelijkse opruim
                   de luxe en ruimte van een hotelkamer

nadeel:       je leeft uit een reiskoffer die je dagelijks naar je kamer moet sleuren
                  ontbijt in een Amerikaans doorsnee hotel
                 
                 
Besluit: het was een toffe ervaring maar onze interesses liggen niet enkel in de natuur want wij bezoeken ook eens graag een stad en daardoor is het voor ons  handiger om rond te reizen met een auto van hotel naar hotel. Het  koude weer dat we gehad hebben maakte het kampeerleven  niet aangenaam en het feit dat ikzelf ook fysiek niet tip top ben maakte het ook niet gemakkelijker.  Kortom: allebei de manier van vakantie houden heeft zijn voor en nadelen en ieder zal die op zijn eigen manier beleven.

Wij hebben deze blog gemaakt zodat we zelf  later een mooie herinnering aan deze reis hebben en vonden het tof om onze belevenissen hier neer te schrijven en deze te delen.       
                   
               
 





 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het kunnen meeleven met jullie reis. Het was erg plezierig om te lezen elke keer. Ook goed om jullie nabeschouwing van reizen met de camper te lezen. Tegen deze punten hikken wij ook aan voor een komende reis, al denk ik dat wij dus inderdaad ook eens een camper trip gaan proberen. Welkom thuis en veel nageniet plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello,

    My name is Axel and I come from Sweden. I am looking for partnerships with dutch bloggers.

    Please send an email to axel_hborg@hotmail.com if you are interested.

    OBS! This is not spam. I am really looking for partnerships with dutch bloggers and would be really happy if you contacted me.

    You can delete / not approve this comment when you have read it.

    All the best,
    Axel :)

    BeantwoordenVerwijderen