maandag 7 mei 2018

De 2 laatste dagen

Dag 28 zaterdag
 
De allerlaatste dag dat we onze camper hadden stonden we redelijk vroeg op want we moesten hem voor 11u inleveren. Ontbijten ,douchen, verder inpakken en dingen die we niet konden meenemen werden weggegooid,zoals een overgebleven klets ketchup enz... Daarna werd de binnenkant nog gepoetst,al het vuile water uit de leidingen gespoeld, propaan bijgevuld en we konden op weg om de benzinetank nog terug vol te gooien onderweg naar El Monte het verhuurbedrijf. Toen we daar aankwamen werden we onmiddellijk geholpen door een erg vriendelijke man. Hij ging rond de camper lopen om eventuele schade aan het voertuig vast te stellen en ook binnenin werd alles grondig nagekeken of alles in orde was. Dat was ook zo het geval behalve 1 ding had hij over het hoofd gezien en dat was het deukje helemaal aan de achterzijde van de camper. We hadden het zo kunnen laten maar eerlijk duurt het langst en we vertelden de man dat we een klein ongelukje hebben gehad in het begin van de vakantie. Toen we die dag na het tanken wilden wegrijden stond er een auto rechts naast ons waarvan wij het  achterportier indeukte. We stopten onmiddellijk en de vrouw van de auto vertelde ons dat haar kleindochter hun achterportier open gegooid had . Het was redelijk bizar want daarna heeft ze dat niet verteld aan de politie die er werd bijgeroepen .Er werd verslag van opgemaakt en ook de bediende van het pompstation vertelde ons daarna dat wij geen enkele schuld troffen. Afijn, om het verhaal kort te houden, de manager van El Monte zag in ons deukje niet veel schade en we moesten enkel 100 dollar betalen voor de herstelling aan de camper. Wat een opluchting want we zagen de waarborg van 1000 dollar al van onze rekening verdwijnen. De verdere afhandeling met de verzekering zal ook door het verhuurbedrijf worden geregeld en zolang het bedrag van de tegenpartij voor de herstelling niet boven de 15000 dollar gaat, zullen wij hier verder niks meer over horen.
Tijdens het binnenbrengen stond er een Nederlands gezin te wachten tot hun camper klaar was om mee te vertrekken . Omdat hun vakantie nog moest beginnen gaven we hen onze 2 kampeerstoeltjes die wij niet mee naar huis konden nemen. Ze waren bijna niet gebruikt omdat wij het onderweg veel te koud hadden gehad om buiten te kunnen zitten . Wij blij dat we er vanaf waren en zij blij dat ze al 2 stoeltjes hadden,voila  weeral een goeie daad gedaan die dag ;-)
De shuttle service van El Monte bracht ons nog terug naar de plek waar onze huurauto stond en daarmee gingen we op weg naar naar  hotel  Excalibur voor de laatste overnachting. De rest van de dag werd besteed aan nog een beetje verder  de toerist uithangen door op de Strip te wandelen. 
 


 
 Dag 29 zondag
 
 Deze dag begonnen we met een ontbijtbuffet  van het hotel, daarna alles nog een laatste plaatsje in de koffers geven en uitchecken. We hadden een terugvlucht pas laat in de namiddag dus was er nog redelijk wat tijd over om iets te gaan doen. We reden daarom naar The Venetian, een mega hotel aan de Strip met als thema de stad Venetië. Persoonlijk vind ik dit het mooiste hotel met echte (kleine) kanalen waarop je kan varen met een gondel. 
 


 
 Om zeker op tijd in de luchthaven te zijn gingen we redelijk vroeg terug weg want er kan altijd iets in het verkeer onderweg tegenvallen. Dat viel allemaal heel goed mee en ook het inleveren van de huurauto ging erg vlot . Daarna nog inchecken in het vliegtuig,door de douane en we zouden goed op tijd aan de gate zijn.   
1 ding hadden we over het hoofd gezien, tijdens de controle van de handbagage werd mijn tas achtergehouden. Wat bleek? Om geen overgewicht op de koffers te hebben had ik nog een blik clam chowder (een soort dikke vissoep) in mijn tas gestoken, dat blik hadden we gekocht tijdens de reis en was er nooit van gekomen om het op te eten. Omdat het hier moeilijk te vinden is dacht ik het mee naar huis te nemen maar had er niet bij nagedacht dat dit ook een soort vloeistof is dat niet mee op het vliegtuig mag. Zonde maar hopelijk heeft er toch iemand anders kunnen genieten van die lekkere dikke soep,en daar bedoel ik niet de vuilbak mee.
Op het vliegveld van Las Vegas zijn er de normale winkeltjes en restaurantjes zoals op elke luchthaven maar hier in de gokstad bij uitstek kom je natuurlijk ook gokmachines tegen. We namen elk nog een 1 dollar biljet en tot onze verbazing begon mijn eenarmige bandiet te rammelen en te flitsen tot hij op een winst van meer dan 30 dollar uitkwam, ook die van Peter was gul want hij stopte op 8 dollar.Op tijd stoppen was nu de boodschap dus een winst van bijna 40 dollar was een mooie afsluiter van deze reis.
 
 
  De verdere reis gingen zonder problemen tot in Amsterdam en van daaruit was het enkel nog de trein nemen met een omweg via Antwerpen omdat ze tussen Roosendaal en Essen aan het spoor aan het werken waren en we waren weer thuis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten