woensdag 4 april 2018

Benieuwd welke mobilhome

Dag 3 Chicago-Middlebury

Half 5 liep deze morgen de wekker af,omdat ze ons kwamen oppikken met de bus om naar de plaats te rijden waar de mobilhomes werden verdeeld. Na een snel ontbijtje stond om klokslag 6u de lobby van het hotel al overvol met wegbrengtoeristen ,de meesten waren Nederlanders, enkele duitsers en wij als Belgen waren duidelijk in de minderheid . Iedereen zat al geruime tijd in de bus toen iemand vroeg waarom het zo lang duurde eer we vertrokken. Toen kwam de aap uit de mouw; de chauffeur wist de juiste postcode niet om zijn gps in te stellen. 1 van de Nederlandse mannen schoot hem dan maar te hulp met het op te zoeken op zijn smartphone. Uiteindelijk reden we bijna uur te laat weg waardoor we nu dus ook nog eens in de file stonden rond Chicago. Ik weet niet of de criteria in Amerika hoog zijn om een rijbewijs te halen maar aan deze chauffeur hebben ze het gegeven uit compassie denk ik, want wat voor kemels die man allemaal uit haalde . Afijn we zijn er heelhuids geraakt ,dus dat was het voornaamste.
Iedereen had op voorhand een tijdstip gekregen waarop ze aan de beurt waren om de camper in  ontvangst te nemen en ons uur was voorzien om 14u. Om die tijd te overbruggen kon men met een klein busje naar het nabij gelegen Shipshewana, een dorpje waar veel Amish mensen wonen. Wij gingen op het aanbod in en zodoende reden we mee. Erg groot was het allemaal niet, er waren enkele winkeltjes en eetgelegenheden van Amish people , allee of ze echt tot deze gemeenschap behoorden weet ik niet want we zagen een meisje in deze typische kledij(lang kleed met mutsje) naar een wagen stappen en ermee wegrijden. Raar was dat, want een echte Amish beperkt zich tot een  vervoermiddel met maar 1 paardenkracht nl de bekende koetsjes of buggy. Het zou misschien anders ook wel kunnen dat zij tot de mennonieten behoorde want deze strekking is minder strikt en gebruikt wel moderne middelen. 
Toen we na het tripje weer terug op de plaats kwamen waar El Monte de campers verdeelt, was het nu direct aan onze beurt . Er werd eerst de documenten in orde gebracht en daarna gingen we naar de camper voor de nodige uitleg. Er stonden deze morgen een hele rij campers klaar en de meesten waren kleinere modellen maar wij kregen een 28 foot lange camper mee oftewel een bakbeest van 8,5 meter lang. Alles zit erop en eraan, dus eigenlijk gaan we nu in grote luxe camperen. 


Nadat de camper nog eens werd gecontroleerd door de man van El Monte,stelden we vast dat er 1 lichtje niet werkte boven de afwasbak en  zodoende werd er de technieker bijgehaald die het allemaal netjes weer in orde bracht. De camper staat nog in wintermodus dus dat wil zeggen dat zolang het vriest je geen water door de leidingen kan gebruiken. Gelukkig kan je wel gebruik maken van het toilet of mag er ook bv water in de gootsteen komen om bv af te wassen.  Dus nu is het voorlopig behelpen met bidons water,maar het gaat ook.  Rond 3u konden we dan eindelijk op weg om de nodige boodschappen te gaan doen en tijdens de rit ernaartoe werd de camper  gelijk gedoopt want de regen viel met bakken uit de lucht. De gps bracht ons netjes tot bij de Walmart en kon onze tocht door deze mega winkel beginnen. Na het shoppen reden we terug naar de camping waar de campers werden verdeelt , het leek ons het beste om hier te overnachten omdat je morgen nog altijd vragen mag stellen over het voertuig, dus speelden we maar op veilig,je weet maar nooit of er nog kinderziektes naar boven komen na 1 nachtje slapen. We rijden tenslotte met een spiksplinternieuw voertuig rond.

1 opmerking: