maandag 23 april 2018

Naar het wilde westen


Dag 21 en 22

De koude hebben we nu hopelijk definitief achter ons gelaten, althans toch al de laatste 2 dagen.
We zijn vanuit Gallup vertrokken met net geen vriestemperaturen en hoe verder we reden hoe warmer het werd, alhoewel we noordelijker reden. Onze volgende 2 overnachtingen hadden we gereserveerd in Monument Valley op de Gouldings camping en vanuit Gallup kon je daar langs verschillende routes geraken. We kozen misschien niet de snelste of rapste maar het was wel een mooie en 1 die vlakbij de grens met Colorado liep. Vlug even opgezocht hoe ver we van een geocache verwijderd waren en het bleek maar een kleine 10 kilometer over de staatsgrens te zijn. Om deze staat op onze kaart te krijgen wilden we wel moeite doen en na lang zoeken werd hij toch gevonden. 



Verder op onze route lag het stadje Bluff en volgens ons kaartje lag er hier ook weer een cache. Weer gingen we op zoek maar deze was makkelijker want de doos lag gewoon in het zicht. Vlakbij was er een visitors center met een klein openluchtmuseum, je mocht er vrij in rondwandelen en tijdens het bezoekje kwam je alles te weten over de pioneers die in dit stadje bleven hangen. De gebouwen uit die tijd werden prachtig nagemaakt en je kon met je eigen ogen zien hoe deze dames en heren in 1880, ondanks hun hard bestaan, zich vestigden op deze plaats. 


Een medewerkster van het visitors center gaf ons nog de raad om onderweg naar Monument Valley een stop te maken in Gooseneck state park. Het was werkelijk een gouden tip want wat was het daar mooi. Je hebt er een prachtig uitzicht over een rivier die in de diepte wel meerdere keren door het landschap kronkelt. 


Hoe verder we daarna reden zag je de omgeving veranderen in mooie rode rotsen. 



Vanaf onze kampeerplaats hebben we een prachtig uitzicht over dit misschien wel erg bekend panorama.




Zondag rustdag en vandaag telt dit ook voor ons, we hadden een tour geboekt maar dat was pas om 4u in de namiddag. Voor het zover was werd er wat gelezen, een powernapje gedaan, van de mooie omgeving genoten,beetje zonnen, kortom gewoon gerelaxed. Bijna 3 weken rondreizen kruipt niet in de kleren en eens eventjes niks doen kan goed doen.
Om 4 u werden we aan de ingang van de camping opgepikt door een open jeep. Bij het hotel van Gouldings stapten er nog mensen op en toen reed de gids met ons verder Monument Valley in. De eerste kilometers waren over geasfalteerde weg maar dat kon natuurlijk niet blijven duren want al snel werd het hobbelen over de rotsachtige baan. De man vertelde over de rotsformaties die we onderweg tegenkwamen en bij speciale uitzichten werd er gestopt en uitgestapt.



 Al vlug veranderde de weg in rood zand en werd je nog meer van links naar rechts en omgekeerd geschud. Bij een hogan werd er ook gestopt, dit is een typische woning waar de Navajo indianen in woonden. Binnen zat een vrouw in de traditionele kledij bij allerlei voorwerpen uit de tijd dat deze indianenstam nog hun eigen tradities hadden. Zij vertelde hoe haar voorouders leefden en dat daar anno 2018 niet veel meer van overschiet. Het leven in deze streek was erg hard en de jonge mensen trokken weg naar de steden waar er werk was voor hen. 


Monument Valley staat ook bekend voor de vele filmopnames die hier ooit plaats hadden. Uiteraard had je de bekende cowboyfilms met John Wayne en regisseur John Ford maar hier werden ook opnames gedaan voor onder andere Back to the future, Forrest Gump, Thelma and Louise, en waarschijnlijk nog vele andere. 

foto geplukt van het internet met Forrest Gump


Bijschrift toevoegen


De rondrit door dit fascinerende gebied was een fantastische ervaring en plakkend van het stof werden we weer netjes aan de camping afgezet. 




2 opmerkingen:

  1. Wat ziet Monument Valley er prachtig uit! Leuk om zo eens te zien wat je daar zoal kunt doen op een tour. Ik ben er zelf nooit geweest.

    BeantwoordenVerwijderen