zondag 15 april 2018

Naar de grote stad



Mount Pleasant - Dallas

Van een erg rustig state park naar een erg grote stadscamping,dat was onze route op vrijdag de 13 de. Vooraleer we naar onze volgende overnachtingsplaats reden gingen we eerst nog op bezoek bij de familie Ewing. De oudere generatie kent  nog wel de steenrijke oliebaronnen/ cowboy's uit de tv serie 'Dallas' . De ranch waar zij zogezegd op woonden was Southfork en die kan je nog steeds bezoeken. De huidige eigenaar van het domein heeft het allemaal slim aangepakt en ziet de kassa nog dagelijks rinkelen door een tv serie die jaren geleden gestopt is maar nog altijd populair is.



Op het domein zijn er oa 5 feestzalen, een kleine snackbar (Miss Elli's deli) ,je kan er paardrijden enz


De hoofdreden echter van de meeste bezoekers is een bezichtiging  van het huis waar de Ewings zouden gewoond hebben. De mansion  omvat in het echt een keuken,een living,hall, een polyvalente ruimte,drie slaapkamers en badkamer, in de serie daarentegen had het huis veel meer kamers . 




Omdat de toenmalige eigenaar  niet wilde dat er gefilmd werd in zijn huis heeft men voor de serie alles nagebouwd in de filmstudio in Los Angeles. Buitenopnames konden wel maar enkel in de zomermaanden,enig nadeel is  dat het dan in Texas superheet is en daarom werd er gefilmd in de ochtend of  in de namiddag als het wat koeler werd. Je kreeg eerst een uitgebreide uitleg over het huis , zijn geschiedenis en uiteraard ook anekdotes en weetjes over de tv serie. Daarna mocht je overal rondlopen , foto's nemen en zelfs eens je teen in het zwembad steken maar niet zwemmen, alsof iemand zijn badpak zou bij hebben ;-)



We hebben nogal redelijk wat tijd doorgebracht op Southfork en moesten daarna volgens onze gps nog een dik uur rijden naar de volgende camping. En net zoals bij ons in BelgiĆ« lijkt het wel of iedereen op vrijdagnamiddag/avond ergens naar toe moet want ook hier zijn er op dat moment gigantische files. 


Zaterdag hadden we gepland om naar de stad Dallas te gaan en om niet met zo een grote camper  in een drukke stad te moeten rijden bestelden we weer een Ubertaxi,superhandig en erg snel. 
Dallas staat vooral bekend voor een zwarte dag in de geschiedenis van Amerika,de moord op president Kennedy op 22 november 1963. Het gebouw van waaruit geschoten zou zijn is nu een museum en hier kom je alles te weten over wat er die dag gebeurd is . Via een hoofdtelefoon krijg je uitgebreide uitleg bij de talrijke foto's,films en attributen. Vanuit een raam op de zesde verdieping werden de schoten gelost op de voorbijrijdende presidentiĆ«le colonne en nu kan je duidelijk de plaatsen zien waar Kennedy geraakt is door middel van witte kruizen op straat getekend. 

van hieruit zou geschoten zijn


Het was een erg interessant museumbezoek en dat de naam Kennedy de mensen nog steeds aanspreekt zie je dan ook aan de vele bezoekers. Of de wereld er anders zou uitgezien hebben als JFK niet zou vermoord zijn ,zullen we wel nooit te weten komen. 


Nadien verkenden we nog wat de stad met een oud  trollytrammetje dat hier gratis rondrijdt,maar zoals de meeste Amerikaanse steden bestaat downtown meestal uit vele hoge buildings waar er niet zo heel veel te zien is zoals in een Europese stadscentrum. 



dit is het type trolley van Dallas,foto geplukt van het internet omdat we zelf vergeten waren er ene te nemen









1 opmerking: