zaterdag 21 april 2018

Rije,rije, rije in mijn wagentje


Dag19 en 20

Dag 19 waren we al vroeg op pad dus we beginnen in het ritme te geraken van het camperleven. We hadden overnacht in Santa Rosa aan route 66 en dit stadje heeft iets unieks als toeristische attractie, zij hebben een 'blue hole'. Dit is een zogenaamd natuurlijk zwembad in de rotsen met een diepte van ongeveer 25 meter en heeft erg zuiver water, logisch dat het dan ook erg populair is bij duikers. Toen wij er waren was er geen volk aan het zwemmen, dat zal wel anders zijn als de temperaturen beginnen stijgen.




We reden daarna verder deels over de oude route 66 en deels over de snelweg naar Albuquerque. 



Hier bezochten we eerst een museum helemaal gewijd aan de luchtballon want de stad staat bekend voor het jaarlijks ballonfestival dat vele toeschouwers lokt.


Albuquerque heeft hoge bergen en hier kan je met een kabelbaan of tramway naar boven en dan zou je een mooi zicht hebben over de stad. Aangezien het nog geen hoogseizoen is houden ze nu hun jaarlijks onderhoud, dus pech voor ons want het was de laatste dag dat ze gesloten waren. Of het een mooi uitzicht was zullen we dus nooit weten.

Nu nog op zoek naar een camping en we konden weer gerust slapen.

Vrijdagmorgen stelden we ons madame van de gps in op het stadje Gallup. Hier hadden we al een camping geboekt omdat het weekend is en we geen risico wilden nemen.  Het was een rit van 200 kilometer nog altijd over dezelfde weg. Hoe verder men rijdt hoe dieper we in indianengebied zitten en hoe het landschap gaat veranderen. Af en toe stopten we voor een geocache te zoeken en het was nog vrij vroeg toen we bij de camping aankwamen.



 Erg veel is hier niet te zien dus reden we maar naar een overdekte shoppingmall. Als je mooi weer hebt zou je wat buiten kunnen lezen of iets anders in de buitenlucht maar aangezien dat niet het geval was moet je iets anders verzinnen om te doen. Erg groot was het shoppingcenter niet maar in de J.C. Penney was het solden dus dat was meegenomen.

Toen we terug buiten kwamen was het aan het sneeuwen, gelukkig was het maar een bui maar hopelijk niet de voorbode van nog ander slecht weer vannacht. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten