zaterdag 7 april 2018

Elizabethtown - Nashville


Dag 6 

Elizabethtown - Nashville

Op onze zesde dag van deze reis was de afstand die we moesten rijden niet zo erg ver, nl een goeie 130 mijl/200 km, wat naar Amerikaanse begrippen vlakbij is. 



De richting die we de komende tijd uit moeten is naar het zuiden maar omdat we midden in de bourbon streek zitten wijken we even af van onze koers. We reden naar het plaatsje Clermont en hier staat de distillery van Jim Beam, een redelijk bekende bourbon.


 Om half 11 begon er een rondleiding en we waren net op tijd om mee te kunnen gaan. De gids was een vlotte jonge dame die haar les wel heel goed van buiten kende, tot zelfs de grapjes die standaard in haar tekst zaten maar waar eigenlijk niemand echt mee kon lachen.  





 De rondleiding bracht ons langs allerlei interessante plekjes van de site en zelfs de opslagplaatsen of warehouses waar er vele vaten van deze drank lagen te rijpen werden getoond. Hier kan je de beruchte ' angels share' duidelijk ruiken, dit is de geur van de alcohol die verdampt tijdens het rijpingsproces.



 Een bezoek aan een distilleerderij zonder een tasting zou zonde zijn, dus op het einde van de tour mocht je ook nog proeven van de dranken die zij produceren. Je kreeg van de gids een kaart met een chip in en daarmee kreeg je 3 kleine proevertjes uit een soort drankenautomaat. Jim Beam heeft niet enkel bourbon maar ook nog een soort likeur op basis van die bourbon met allerlei smaakjes zoals appel of kers die je ook kon proeven. 



 Het was een aangename rondleiding en wij vonden ze veel interessanter dan bij Jack Daniels en ook de bourbon was beter dan die van den Jack.


Na het bezoek ging de rit over highway 65 naar Nashville en hier passeer je in het midden van de staat Kentucky een tijdszone. Er verscheen een bord langs de weg met die melding en plots hadden we een uur gewonnen, 3 uur werd 2 uur. Op de grens Kentucky/ Tennessee was een visitors center en hier hielden we even halt want gewoonlijk ligt er wel een geocache om op te pikken. In het visitors center kan je allerlei toeristische folders bekomen over de staat waar je binnenrijdt en gewoonlijk werken daar ook overenthousiaste mensen. Hier was dat ook weer het geval, toen de man te weten kwam dat wij uit België kwamen begon hij heel uitgebreid te vertellen over zijn familie die nog in België gevochten hadden tijdens de oorlog. Na het aangenaam gesprek over nog allerlei andere dingen reden we verder naar onze volgende camping. 



Na het inchecken gingen we ‘s avonds nog iets eten in de Opry Mills Mall, en winkelcentrum dat niet zo ver hier vandaan was. De mall ligt aan het beroemde Grand Ole Opry gebouw, een concerttempel waar de grote countrysterren optreden. Er was duidelijk een groot event op de planning deze avond want in de omgeving was het pokkedruk met allerlei dames en heren in galakledij. Over welk concert het ging kwamen we spijtig genoeg niet te weten maar dat het iets belangrijks was zag je aan de vele limousines met misschien wel allerlei VIP's erin. Maar dat zal voor ons altijd een raadsel blijven.:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten